به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، دو سازمان ناظر بر حریم خصوصی اروپا خواستار ممنوعیت استفاده از فناوری شناسایی صورت در اماکن عمومی شدهاند. حال آنکه چنین درخواستی با پیش نویس قوانین اتحادیه اروپا مغایرت دارد که طبق آن استفاده از فناوری در اماکن عمومی بلامانع است.
«هیئت حفاظت از دادههای اروپا» (EDPB) و «ناظر حفاظت از دادههای اروپا» (EDPS) درباره ریسکهای مربوط به استفاده از فناوریهای شناسایی هویت بیومتریک از راه دور در خصوص افراد در محیطهای عمومی هشدار دادهاند.
این دو سازمان در بیانیهای مشترک نوشتهاند: EDPB وEDPB خواهان ممنوعیت کلی هرگونه استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی جهت شناسایی خودکار ویژگیهای انسانی در محیطهای عمومی مانند شناسایی صورت، اثرانگشت، دی ان ای، صوت و دیگر سیگنالهای بیومتریک یا رفتاری هستند.
آنها معتقدند سیستمهای هوش مصنوعی که با استفاده از اطلاعات بیومتریک افراد را براساس قومیت، جنسیت، اعتقادات سیاسی دسته بندی میکنند، باید ممنوع شوند.
همچنین استفاده از این فناوری برای درک احساسات فرد به جز در موارد خاص مانند مقاصد بهداشتی، نیز باید غیرقانونی اعلام شود.
کمیسیون اتحادیه اروپا در آوریل قوانینی برای کاربردهای هوش مصنوعی از جمله ممنوعیت استفاده از آن برای نظارت ارائه کرد. هدف این اقدام ایجاد استانداردی جهانی برای فناوریهایی بود که در اختیار آمریکا و چین قرار دارد.
البته در قوانین پیشنهادی اجازه داده شده در حوزههای پر ریسک هوش مصنوعی مانند مهاجرت و اجرای قانون از این فناوری استفاده شود. اما اقدامات امنیتی سختگیرانه ای نیز وضع شده و در صورت نقض آن، جریمه ای تا ۶ درصد درآمد شرکت در سطح جهان وضع میشود.
البته قرار است قبل از تبدیل شدن این پیشنهادات به قانون، کشورهای عضو اتحادیه درباره آن مذاکراتی انجام دهند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰