به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزبریک، متخصصان حوزه زیستشناسی سلولی در سراسر جهان، روزانه هزاران بار از میکروسکوپهای نوری برای تجزیه و تحلیل و طبقهبندی نمونههای مربوط به سلولهای مغز استخوان استفاده میکنند. این روش تشخیص بیماریهای خونی هنوز پیچیدگیهایی دارد. جستجوی سلولهای نادر اما مهم، کاری پرزحمت و زمانبر است. هوش مصنوعی میتواند این روش را تقویت کند اما برای آموزش الگوریتم مبتنی بر هوش مصنوعی، به مقدار زیادی از دادهها با کیفیت بالا نیاز است.
بزرگترین پایگاه داده برای بررسی تصویر سلولهای مغز استخوان
پژوهشگران مرکز تحقیقاتی “هلمهولتس مونیخ”(Helmholtz Munich)، بزرگترین پایگاه دادهای را که تاکنون از تصاویر میکروسکوپی سلولهای مغز استخوان توسعه داده شده است، ارائه دادهاند. این پایگاه داده، بیش از ۱۷۰ هزار تصویر تک سلولی به دست آمده از بیش از ۹۰۰ نفر مبتلا به بیماریهای گوناگون خونی را در بر دارد.
این پایگاه داده، نتیجه همکاری مرکز تحقیقاتی هلمهولتز مونیخ با بیمارستان “دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ”(LMU)، “آزمایشگاه سرطان خون مونیخ”(MLL Munich Leukemia Lab) و “موسسه مدارهای مجتمع فراونهوفر”(Fraunhofer Institute for Integrated Circuits) است.
بهبود هوش مصنوعی با استفاده از پایگاه داده
“کریستین ماتک”(Christian Matek)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما در پایگاه داده خود، یک شبکه عصبی ایجاد کردهایم که از نظر دقت و تعمیمپذیری در طبقهبندی سلولها، بهتر از الگوریتمهای یادگیری ماشینی پیشین عمل میکند.
شبکه عصبی عمیق، یک مفهوم یادگیری ماشینی است که به طور ویژه، برای پردازش تصاویر طراحی شده است. ماتک ادامه داد: تجزیه و تحلیل سلولهای مغز استخوان هنوز با چنین شبکههای عصبی پیشرفتهای انجام نشده است. دلیل آن، این واقعیت است که مجموعه دادههای عمومی با کیفیت بالا تاکنون در دسترس نبودهاند.
هدف پژوهشگران این است که پایگاه داده خود را بیشتر گسترش دهند تا طیف وسیعتری از یافتهها را به دست بیاورند و مدل خود را برای آینده تایید کنند.
“کارستن مار”(Carsten Marr)، سرپرست این پژوهش گفت: این پایگاه داده، به صورت رایگان برای اهداف پژوهشی و آموزشی در دسترس است تا برای آموزش متخصصان یا به عنوان مرجعی برای روشهای مبتنی بر هوش مصنوعی مانند تشخیص سرطان خون با کمک هوش مصنوعی به کار رود.
این پژوهش، در مجله “Blood” به چاپ رسید.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰