به گزارش ایسنا، سال ۱۴۰۱ از سوی مقام معظم رهبری با نام”تولید، دانش بنیان ، اشتغال آفرین” نامگذاری شده است.بر این اساس استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان به عنوان شرکتهایی نوپا و با ارزش افزوده بالا از محورهای دستور کار در سال جاری است و ضرورت ایجاد اشتغال دانش بنیان و تولید مبتنی بر دانش از سوی کارشناسان مورد تاکید قرار گرفته است.
حجت الله عبدالملکی – وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای تحقق شعار سال، اشتغال و رفع فقر را از برنامههای مهم وزارت کار در سال ۱۴۰۱ عنوان کرده و می گوید: با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب، امسال را سال تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین نامگذاری کرده اند، برنامه ریزی برای تحقق شعار سال در دستور کار قرار گرفته و در سال جاری یک میلیون فرصت شغلی در سرفصلهای مختلف در کشور محقق خواهد شد.
آنطور که وی گفته به منظور افزایش سطح اشتغال در جامعه، افزایش جذب نیروهای انسانی در واحدهای اقتصادی فعال یکی از برنامههای اصلی است که در دستور کار وزارت کار قرار خواهد گرفت.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه کار، با توجه به پیشرفتهای روز دنیا و منسوخ شدن تدریجی مشاغل سنتی، لازم است به سمت مشاغل و فناوری های جدید گام برداریم و فعالیتهای مبتنی بر دانش را سرلوحه کار قرار بدهیم.
فتح الله بیات – فعال حوزه کار در این باره به ایسنا می گوید: شناسایی و حفظ نخبگان و کارآفرینان در کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است و برای آنکه مجموعههای دانش بنیان تولید رقابت پذیر داشته باشند، باید مورد حمایت قرار گیرند.
وی از نیروی کار به عنوان سرمایه انسانی کشور نام برده و می افزاید: اگر میخواهیم نیروی کار کشور خلاقیت و نوآوری ایجاد کند و بهره وری بنگاهها بالا برود باید مشوق های حمایتی درنظر بگیریم و برای فعال کردن شرکتها و مجموعه های دانش بنیان از تجربه نیروهای انسانی خلاق استفاده کنیم.
به گفته بیات، گسترش مشاغل دانش بنیان در سال جدید باید در دستور کار قرار گیرد و در حوزه فعالیتهای دانش بنیان فعالتر از قبل ظاهر شد.
به گزارش ایسنا، شرکتهای دانش بنیان اگرچه نوپا هستند اما توانستهاند در عرصههای مختلفی همچون هوش مصنوعی، فناوری زیستی، فناوری اطلاعات، فناوریهای نانو و تولید مواد غذایی و کشاورزی فعالیتها و دستاوردهای خوبی از خود نشان دادهاند، از این رو انتظار می رود با توجه به نامگذاری شعار سال از پتانسیلهای این مجموعهها در تولید و اشتغال بیش از پیش استفاده شود و اشتغالزایی و تولید مبتنی بر دانش روز در واحدها گسترش یابد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰