تاریخ انتشار : دوشنبه 29 فروردین 1401 - 3:10
285 بازدید
کد خبر : 1569

طراحی نرم افزاری شبکه ارتباطی مجهز به هوش مصنوعی

طراحی نرم افزاری شبکه ارتباطی مجهز به هوش مصنوعی

پروژه طراحی و پیاده سازی نرم افزاری شبکه LTE مجهز به هوش مصنوعی با رویکرد ۵G در مرکز تحقیقات مخابرات ایران تعریف شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، پروژه «طراحی و پیاده سازی نرم افزاری شبکه LTE مجهز به هوش مصنوعی با رویکرد ۵G و قابلیت خودسازماندهی (SON) در بخش دسترسی رادیویی»، ذیل طرح ۵G در پژوهشگاه ICT تعریف شده است.

محمد اکبری مجری طرح با بیان اینکه این پروژه روی ۳ محور اصلی استوار است، گفت: شبکه های خودسازمانده SON، فناوری هوش مصنوعی (AI) و مجازی سازی توابع شبکه که اصطلاحا به آن NFV گفته می شود، محورهایی است که این پروژه بر اساس آن انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر موضوعات شبکه خودسازمانده، پیاده سازی الگوریتم ها با محوریت مجازی سازی و هوش مصنوعی بسیار مطرح بوده و در این پروژه ۳ محور در کنار یکدیگر قرار گرفته اند، اضافه کرد: در حقیقت بستر پیاده سازی شبکه خودسازمانده یک بستر کاملا نرم­ افزاری و مجازی سازی شده و رویکرد الگوریتم­ ها استفاده از هوش مصنوعی است. نگاهی به تاریخچه شبکه های خودسازمانده در دنیا نیز نشان می دهد که این موضوع از سال های پیش مطرح بوده اما امروزه یک نگرش جدید نسبت به SON مطرح است و آن بهره ­مندی از هوش مصنوعی است. به همین دلیل، رویکرد اصلی در این پروژه بهره­ گیری از تکنیک های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در توسعه الگوریتم­ های SON است.

این پژوهشگر ادامه داد: در مرحله طراحی و پیاده ­سازی معماری شبکه و نرم­ افزار، رویکرد ۵G مورد نظر است و از فناوری مجازی سازی توابع شبکه (NFV) و ارتباطات پیشرفته ابری استفاده می شود.

اکبری با بیان اینکه خروجی­ های اصلی پروژه طراحی و پیاده سازی نرم افزاری شبکه LTE مجهز به هوش مصنوعی با رویکرد ۵G در دو زمینه قابل ارائه است، گفت: تولید محصول آزمایشگاهی که در صورت توسعه و پشتیبانی، توسط اپراتورها قابلیت استفاده دارد و برخورداری از یک آزمایشگاه شبکه­ های ارتباطی پیشرفته و هوشمند نرم افزار پایه که متشکل از ۳ محور مذکور است، از مهمترین نتایج خروجی این پروژه به شمار می­ آیند.

عضو گروه ارتباطات رادیویی ثابت و سیار پژوهشگاه ICT با تاکید براینکه رویکرد هوش مصنوعی در این پروژه به عنوان یک عنصر توانمندساز شبکه­ های نسل آتی، زمینه ایجاد دانش و بهره­ مندی از این فناوری را در آینده فراهم می کند، گفت: بخش خصوصی، اپراتورها، استارت‌آپ ها و دانشگاه ها می توانند از آزمایشگاه مذکور، به عنوان بستر توسعه و تست کار تحقیقاتی خود استفاده کنند.

وی با بیان اینکه این پروژه به مدت ۱۸ ماه آغاز شده است، گفت: در حال حاضر فاز نخست که شامل طراحی معماری بستر نرم افزاری و طراحی الگوریتم ها بر مبنای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بود انجام شده و پروژه در نیمه فاز دوم که شامل پیاده سازی و راه اندازی است، قرار دارد.

اکبری از اعلام فراخوان شرکت­ ها، دانشگاه ­ها و گروه های فعال برای مشارکت در این حوزه خبر داد و افزود: برگزاری فراخوان در ماه های اخیر انجام شده و به طور قطع از پتانسیل ­های شناسایی شده در کشور برای انجام هرچه بهتر این پروژه استفاده خواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.